dijous, 29 de març del 2012

Crònica del col.legi Janer


ELS JOVES, CONSELLERS PER UN DIA


Els joves voten totes les proposicions de llei excepte la del reciclatge de paper

El passat dia 21 de març es va celebrar el 10è Consell General dels Joves a la nova seu del Consell General. Es van debatre sis proposicions de llei, de les quals 5 van ser aprovades i una va ser rebutjada. Cal destacar que la del matrimoni homosexual va ser aprovada per 24 vots a favor, un en contra i 3 abstencions:
En relació a aquesta llei Marc Ribert va preguntar si el nostre copríncep episcopal Joan Enric Vives, estaria o no,d’acord en acceptar la llei d’homosexuals. Els altres consellers van defensar que amb l’acord d’un copríncepla llei ja es podria posar en pràctica . La proposició de llei que no va ser acceptada va ser la del reciclatge del paper, amb 16 vots en contra.  Creien que s’havia de posar més en pràctica la digitalització. Les més debatudes van ser la dels medicaments genèrics, la mancomunació de serveis

i la del museu nacional. En la darrera els joves creien que hi havia altres prioritats al país com per a fer un museu nacional i van posar sobre la taula si els andorrans havien de tenir o no un descompte del 50% en l’entrada del mateix. En la proposició de la mancomunació de serveis, els joves van discutir sobre si la parròquia de Sant Julià de Lòriahavia o no havia de mancomunar amb altres parròquies, ja que aquesta parròquia estava sola alhora de mancomunar.
La proposició de llei per a la rehabilitació d’edificis i protecció de paisatges també va ser aprovada.
En finalitzar l’acte, ens van oferir un refrigeri on els consellers van poder intercanviar opinions entre ells i comentar com havia anat la jornada.
ADRIÀ CASTELLS – La Massana
Els joves en plena sessió del Consell
                                          Escola  Janer 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada