dijous, 15 de març del 2012

reportatge de la comissió 3



Després de mesos de treball per tal de realitzar les propostes de llei, els joves consellers han pogut expressar la seva ideologia a través de comissions al Consell.
La sessió ha començat a les 9 del matí amb la coneixença dels joves participants, seguidament, els organitzadors de tal esdeveniment ens han acompanyat fins a les sales ubicades a l’edifici del Consell per tal de poder intercanviar idees.

Ja a la sala del la tercera comissió, els consellers Sra. Roser Bastida i Sr. Josep Anton els dos del Grup del Partit Demòcrata, juntament amb la secretaria Sra. Sabrina Martínez, ens han introduït  que faríem durant tota la jornada.



Primerament, ens han transmès les propostes de llei que treballaríem, en concret: la proposta de rehabilitació d’edificis i de protecció del paisatge i la proposició sobre els medicaments genèrics (no treballada, donat a que no estàvem presents)  . L’objectiu dels quals estàvem presents, era la de millorar i preparar les lleis plantejades pels diferents centres d’Andorra.
Després ens varem presentar. Els components vàren ser: Sandra Gàrcia, Laia Abarca, Dinis Silva, Pol Zamora, Roger Fillet, Gabriel Fernandez, Miquel Pantebre, Xavi Pérez, Marc Ribert, i Lia Postius; i els suplents Judith Àlvarez, Ruth Donsión, Oliver Jaén i Nora Artigas (no present).
A continuació la consellera Bastida va donar pas a la lectura de la primera proposició de llei treballada. Després de realitzar la lectura de tal proposició, varem obrir el debat a través de les esmenes (canvis en els articles) que anteriorment la consellera ens va explicar (les de modificació, la d’adició i la de supressió). En el debat va haver-hi dos grans reivindicacions: la de la moderació de la construcció d’edificis a causa de la sostenibilitat, i la del seguiment abundant de tal sector.
Després de tants arguments, els consellers es van posar d’acord i van realitzar una transició amb els articles 1 i 2 que varen ser modificats. L’article 3 va ser aprovat.

Finalment ja a la part final de la comissió varem elegir el ponent, que és l’encarregat de transmetre al Consell del 21 de març, els canvis legislatius de la proposició;  l’elegit dels quals va ser el Xavi Pérez per una majoria considerable, deixant de banda les grans abstencions del grup.
A les 11.00h la secretaria Sra. Sabrina ens va comunicar el temps lliure on teníem la possibilitat de esmorzar i expressar la pròpia experiència als medis de comunicació.
A les 11.30h es va reprendre l’activitat mentre que els suplents realitzaven una crònica a la biblioteca de l’edifici del Consell.

3a Comissió.
Judith Àlvarez – 4C Escola Andorrana d’Encamp
Ruth Donsión – 3A Institut Espanyol d’Andorra
Òliver Jaén – 3B Col·legi Sant Ermengol

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada