dijous, 15 de març del 2012

reportatge de la comissió 2


A la comissió 2 hi presidien la M.I. Sra. Meritxell Mateu Pi (GPD) i M.I. Sra. Olga Gelabert Fàbrega, com a secretari hi havia el Sr. Jordi Puy. Hi han hagut 9 representats dels joves i 1 observador de l'Aula Taller: Oriol Cassany (Liceu Comte de Foix), Nàdia Tudó (Liceu Comte de Foix), Lara Areny (Liceu Comte de Foix), Judith Martos (Andorrana d'Encamp), Marc Bessa (Andorrana d'Ordino), Carles Acosta (Andorra Sta. Coloma), Víctor Hugo de Jesús (Institut Espanyol), Joan Casado (Col·legi Janer), Gisela Casanovas (St. Ermengol) i Polliana Martins (Aula Taller) /absent. Els suplents presents en aquesta comissió han estat: Giael Walterspiel (Liceu Comte de Foix)/absent, Nora Jaatit (Andorrana Ordino) i Alba Roca (Sagrada Família).




  • Llei per a la creació del museu nacional.

Un país necessita conèixer les seves arrels, la seva història i la seva evolució. Tota població ha de salvaguardar la transmissió dels seus orígens i promoure'n la divulgació mitjançant un museu que ens permet aconseguir aquests objectius.
En aquesta proposició de llei han estat tots en acord, pot ser és per el tema que han tractat que no té gaires sortides i tots estan interessats en un museu que reculli la seva història.

  • Llei per legalitzar el matrimoni homosexual.

Actualment, les parelles homosexuals se senten discriminades, ja que no poden legalitzar la seva situació davant la llei perquè el matrimoni civil homosexual no està legalitzat. En canvi en el nostre país veí, Espanya sí que està legalitzat des del 21 d'abril del 2005.

Parlant sobre aquest tema, no han sorgit gaires debats encara que si algú estigués en contra podria haver sorgit un gran debat sobre la legalització del matrimoni civil homosexual.

Nora Jaatit 4t C Andorrana d'Ordino Alba Roca 3r Sagrada Família

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada